Marc Amorin: “Cada segon de les nostres vides, si tenim un smartphone o algun wearable, estem generant una gran quantitat de dades que el GIS pot aprofitar”
Va arribar a Nexus fa 8 anys. Adepte dels videojocs, els jocs de taula i el futbol, el trobareu, quan pot, a la muntanya amb amics i gossos. Pare des de fa 18 mesos, ara quasi tot el seu temps és per a la seva filla. Us presentem en Marc Amorin.
1. Què fas a Nexus?
Soc QA (Quality Assurance) Manager. Nexus ha fet una aposta molt forta per tenir un departament de QA aquest 2023, i tot just ara estem arrancant el que serà una etapa molt emocionant. El propòsit d’aquesta nova unitat és millorar la qualitat dels productes de l’empresa.
2. Quina ha estat la teva trajectòria professional?
L’estiu d’entre tercer i quart de carrera vaig decidir que volia buscar una feina relacionada amb l’enginyeria informàtica i vaig trobar feina en una empresa de Lloret de Mar. Estava vinculada al turisme i fèiem aplicacions Android. Al cap de sis mesos, vaig deixar-la per dedicar-me al projecte final de la carrera. En acabar, vaig començar a Nexus com a desenvolupador Android.
3. Què et va portar a dedicar-te al món dels mapes i la geografia?
La casualitat: l'últim any de carrera un bon amic de l'empresa de Lloret de Mar em va dir que a Nexus buscaven algú per Android, i aquí estic més de vuit anys després.
4. Què és el que t’agrada més de dedicar-te a aquest àmbit?
El repte i l'emoció de fer aplicacions mòbils que ajudin a la gent en el seu dia a dia. Des del meu inici a Nexus, fent l’aplicació “Autopistas en ruta”, fins en els darrers anys, amb "Smou" , he tingut el privilegi i la sort de participar activament en projectes que van dirigits a ajudar a la gent en les seves tasques diàries.
5. Quina creus que ha de ser l’actitud més important per fer bé la teva feina?
Com totes les feines el més rellevant és tenir ganes i motivació de fer les coses bé, però l’enginyeria informàtica té l’afegit d’haver-te de reinventar i aprendre coses noves constantment. No pots deixar de banda la recerca de noves tecnologies o solucions innovadores per no quedar-te obsolet. És un món en constant canvi i amb molta competència.
6. Què és el que més t’agrada de Nexus?
Nexus té un ambient molt acollidor i familiar. Amb tots els companys, quan ens enfrontem a nous reptes, remem en una mateixa direcció per posar el nostre segell de qualitat. Pel context dels darrers anys, s’ha implementat el teletreball, una modalitat que ha arribat per quedar-se, i que és un gran punt a favor de la conciliació familiar.
7. Cap on creus que evolucionarà el món del GIS?
Cada segon de les nostres vides, si tenim un smartphone o algun wearable, estem generant una gran quantitat de dades que el GIS pot aprofitar. Crec que és una de les vies més grans de creixement dels sistemes d’informació geogràfica. Com a anècdota personal, no puc sortir de casa sense que el rellotge em digui quant tardaré i com està el trànsit per arribar a la llar d’infants, o a qualsevol punt de les meves rutines diàries. I crec que això és només la punta d’iceberg, les possibilitats són infinites.
8. Com veus Nexus d’aquí 10 anys?
Nexus i el GIS és un matrimoni que va de bracet. El meu pronòstic és que en els pròxims deu anys tant el GIS com Nexus hauran crescut a nivells inimaginables i tindran noves solucions tècniques que oferir al món. Internament, Nexus està en una etapa de canvis a tots els àmbits, i crec que això serà positiu pel futur. Com tota empresa que està en constant creixement, abans dels deu anys segur que hi haurà algun altre canvi revolucionari que modificarà el paradigma de Nexus cap a millor. Espero encertar més que el Mag Fèlix.